به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، غلامرضا خلف رضایی عصر پنجشنبه در اولین همایش استانی حفاظت و قانون منابع طبیعی در اردبیل اظهار داشت: این شعبات ویژه قضایی از سال آینده راه اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه نحوه رسیدگی به پرونده ای منابع طبیعی استان را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد، اضافه کرد: ادارات منابع طبیعی هم برای رسیدگی دقیق به پرونده های قضایی باید نقشه های هوایی را ملاک تشکیل پرونده ها و ارجاع به دادگستری قرار دهند.
رئیس کل دادگستری استان تصریح کرد: باید اختلاف نظرهای موجود در پرونده های مربوط به بخش زمین مابین سازمان امور اراضی و منابع طبیعی حل و فصل گردد تا قضات دادگستری برای انشای رأی با نظریه کارشناسی یکسان مواجه گردند.
وی با بیان اینکه فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود، افزود: منابع طبیعی و آبخیزداری استان باید مصوبات جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی را در اعمال حاکمیت دولت در عرصه های ملی عملی سازد.
برخورد با مخربین منابع طبیعی در اردبیل تشدید می شود
برخورد با مخربین منابع طبیعی در اردبیل تشدید می شود
در این مراسم دبیر شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان نیز طی سخنانی از تشدید برخورد با مخربین منابع طبیعی در عرصه های ملی استان طی سال آینده خبر داد و از رسانه های گروهی استان خواست برنامه های ترویجی فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی را برای جلوگیری از تخریب طبیعت استان در سرلوحه برنامه های خود قرار دهند.
فردین ارژنگی ضمن تشریح عملکرد شورای حفاظت از اراضی ملی استان در سال جاری ابراز داشت: این شورا با حساسیت تمام وضعیت حفاظت از عرصه های ملی را پیگیری و راهکارهای اساسی برای حفاظت منابع طبیعی استان را شناساسی و ارائه کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در حفاظت از منابع طبیعی استان خاطر نشان کرد: باید به گونه ای عمل کرد که برخورد قضایی اولویت آخر باشد، زیرا بیشترین حجم پرونده های قضایی در اردبیل، مربوط به منابع طبیعی و حق آبه است.
دادستان اردبیل با دسته بندی مشکلات منابع طبیعی استان به سه بخش تخریب مراتع، چرای بیش از اندازه در مراتع و تخریب جنگل متذکر شد: باید قوانین به گونه ای تهیه شود که ادارات منابع طبیعی جهت انجام وظایف حاکمیتی خود از پرداخت هزینه های دادرسی معاف شوند.
ارژنگی همچنین در این همایش از آمادگی دادگستری استان اردبیل برای در اختیار گذاشتن مددجویان زندانی و استفاده از آنها در فعالیتهای توسعه فضای سبز منطقه خبر داد.
گرد و غبار اردبیل ناشی از تخریب منابع طبیعی است
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز با اشاره به عوامل موثر در تخریب منابع طبیعی استان اظهار داشت: گرد و غبارهای بی سابقه بوجود آمده طی سالهای اخیر در این استان ناشی از بی توجهی و تخریب مراتع و جنلگهای استان بوده و باید برای حل ریشه ای این معضل برنامه ریزی کرد.
نایبعلی رحیمی از دستگاه قضایی استان خواست با توجه ویژه به بخش منابع طبیعی پرونده های منابع طبیعی را خارج از نوبت رسیدگی کرده و به منظور جلوگیری از اطاله دادرسی از ارجاع پرونده ها به کارشناسان رسمی دادگستری خودداری نماید.
وی همچنین با اشاره به برگزاری اولین همایش استانی حفاظت و قانون منابع طبیعی در استان، هدف این همایش را معرفی قابلیتها و پتانسیلهای منابع طبیعی استان و شناسائی راهکارهای قانونی برای مقابله با سود جویان عرصه های منابع طبیعی برشمرد.
مدیر کل منابع طبیعی استان خلع ید بیش از پنج هزار هکتار از اراضی ملی به نفع دولت را یاد آور شد و از قضات دادگستری خواست به گزارش ضابطین منابع طبیعی بیش از پیش ارزش گذاری نمایند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم تعامل دستگاه های ذیربط برای جلوگیری و برخورد با مخربین منابع طبیعی استان خاطر نشان کرد: باید برای حفاظت بهینه از عرصه منابع طبیعی، حافظان این عرصه با قضات و ادارات ثبت اسناد تعامل نزدیک داشته باشند.
نظر شما